Muslim Menakluk Eropah

9:06:00 PTG


Masukan ringkas berkaitan video bertajuk Muslim Demographics di bawah. Islam suatu hari nanti akan menawan Eropah. Tetapi bukanlah melalui peperangan dan kekerasan. Realiti ini sangat menggerunkan Eropah. Sehingga sering kita dengar umat Islam di Eropah semakin hari semakin ditekan dengan pelbagai undang-undang. Dan kebebesan individu dilaungkan tetapi mempunyai suatu kenyataan yang pelik, hak individu untuk semua KECUALI untuk umat Islam.

Mungkin inilah sekilas mengenai apa yang disebut mengenai- meyakini masa depan adalah milik Islam dalam buku Maza Yakni karangan Syeikh Fathi Yakan. Manakala Muammar al-Gaddafi, Presiden Libya pernah menyebut (terdapat dalam video),

“There are signs that Allah will grant victory to Islam in Europe without swords, without guns, without conquest. We don’t need terrorists, we don’t need homicide bombers. The 50+ million Muslims (in Europe) will turn it into a Muslim continent within a few decades.”
Sahabat, adakah kita hanya melihat, bersuka ria dan tidak mempedulikan? Kita sebahagian darinya, jadi bertindaklah sebagaimana seorang Muslim!

Ini videonya:


Maksud fertility rate
Diambil dari Wikipedia,
The total fertility rate (TFR, sometimes also called the fertility rate, period total fertility rate (PTFR) or total period fertility rate (TPFR)) of a population is the average number of children that would be born to a woman over her lifetime if:
  1. She were to experience the exact current age-specific fertility rates (ASFRs) through her lifetime, and,
  2. She were to survive from birth through the end of her reproductive life.
Kebanyakan pada video tersebut ditunjuk bendera merah putih iaitu bendera Turki. Mereka menggunakannya sebagai simbol bagi bendera Muslim.

You Might Also Like

0 maklum balas

Lama sangat tulis dalam kemaskini. Ape daa..

Fiqh Dakwah

1. Al-qudwah qabla dakwah
2. Ar-Ta’lif qabla ta’rif
3. At-ta’rif qabla taklif
4. At-tadarruj fi taklif
5. At-taisir la ta’sir
6. Al-Usul qabla furu’
7. At-targhib qabla tarhib
8. At-tafhim la al-talqin
9. At-tarbiyah la at-ta’riyah
10. Tilmizu imam la tilmiz kitab

Abdullah Nasih ‘Ulwan

“Usaha dan Jihad pemuda-pemuda merupakan suatu tenaga yang paling berpotensi bagi mengatasi dan memecah sebarang masalah. Usaha ke arah Keagungan dan Kegemilangan akan terkabul di tangan-tangan pemuda-pemuda Islam, bukan di kalangan orang yang tidak bermaya lagi tidak berpotensi. Sebagaimana kita semua ketahui, bahawa angkatan pemuda adalah merupakan suatu tenaga yang utuh, teguh andainya mereka ini diasuh dan ditarbiyah dengan tarbiyah Islamiah, hingga jiwa-jiwa mereka ini penuh padu keimanan dengan Allah s.w.t. Berteraskan dengan keimanan yang tulin sahajalah kedudukan ummah ini dapat ditingkatkan sampai menjadi suatu ummah yang aman makmur.”