Terima kasih

3:17:00 PTG


Untuk bulan ini, blog Minda Syabab ini sering dikunjungi berkaitan perihal Matrikulasi melalui artikel saya: Kolej Matrikulasi KPM. Ini bermakna, sesi baru kemasukan pelajar Matrikulasi akan tiba. Tahniah buat kalian kerana mendapat tawaran dan tahniah juga kerana berinisiatif untuk lakukan sedikit research berkaitan matrikulasi.

Info yang saya catatkan berkenaan matrikulasi adalah info pada 2008, dan ianya hanyalah pengalaman peribadi. Pastinya banyak yang berubah. Tetapi soal asas bagi matrikulasi pastinya tidak banyak yang berubah, seperti kod pemakaian, subjek dan sebagainya.

Blog ini, walaupun tidak dikemaskini, ramai yang sering masuk terutamanya melalui carian berkaitan Nikah Khitbah. Ianya hanya artikel yang mencantumkan tulisan Ustaz Mazlee Malik. Bukanlah tulisan saya. Saya juga musykil kenapa blog ini yang dirujuk. Rupa-rupanya, melalui carian Nikah Khitbah di Google, blog ini antara teratas berkaitan Nikah Khitbah.


Pernah juga yang masuk blog ini, melalui folder komputernya yang bertajuk 'Untuk Abah", dan ianya di-link kepada artikel Alternatif Nikah Khitbah. Tersenyum saya membacanya. Moga insan tersebut berjaya memujuk ayahnya. :)

You Might Also Like

2 maklum balas

Lama sangat tulis dalam kemaskini. Ape daa..

Fiqh Dakwah

1. Al-qudwah qabla dakwah
2. Ar-Ta’lif qabla ta’rif
3. At-ta’rif qabla taklif
4. At-tadarruj fi taklif
5. At-taisir la ta’sir
6. Al-Usul qabla furu’
7. At-targhib qabla tarhib
8. At-tafhim la al-talqin
9. At-tarbiyah la at-ta’riyah
10. Tilmizu imam la tilmiz kitab

Abdullah Nasih ‘Ulwan

“Usaha dan Jihad pemuda-pemuda merupakan suatu tenaga yang paling berpotensi bagi mengatasi dan memecah sebarang masalah. Usaha ke arah Keagungan dan Kegemilangan akan terkabul di tangan-tangan pemuda-pemuda Islam, bukan di kalangan orang yang tidak bermaya lagi tidak berpotensi. Sebagaimana kita semua ketahui, bahawa angkatan pemuda adalah merupakan suatu tenaga yang utuh, teguh andainya mereka ini diasuh dan ditarbiyah dengan tarbiyah Islamiah, hingga jiwa-jiwa mereka ini penuh padu keimanan dengan Allah s.w.t. Berteraskan dengan keimanan yang tulin sahajalah kedudukan ummah ini dapat ditingkatkan sampai menjadi suatu ummah yang aman makmur.”