Tolong Uruskan

10:16:00 PG

Hari Rabu lepas, tengah sedap-sedap kuliah, tiba-tiba dapat mesej kurang lebih begini,

"Salam En. Farid, saya Osman yang telefon dulu. Kami akan ke Jakarta-Bandung 3-7 Jun.."

Gulp! Terlupa!

Sebenarnya En Osman ni ada telefon saya masa bulan Mac lepas, minta tolong untuk uruskan perjalanan beliau ke Jakarta-Bandung. Ketika tu, saya masih lagi memegang jawatan dalam PKPMI-CJ. Tak sedap hati untuk menolak, lagipun untuk aturkan tranportation cuma perlu call sahaja. Jadi saya sudi bantu. Cuma ketika itu, belum confirm tarikh.

Apa lagi, balik rumah, terus cari nombor telefon kereta (mobil) sewa di Bandung. Mujur ada. Cuma mahal sedikit. Kerana dah terlambat, hantam je la. Hehe. Harga untuk sewa mobil Rp 325,000/ 12 jam. Termasuk pemandu (supir), tapi belum termasuk minyak (BBM), tol dan makanan pemandu.

Semalam ke Stasiun Gambir untuk uruskan pembelian tiket Keretapi (KA) ke Bandung. En Osman ajak saya sekali ke Bandung, tiket dan penginapan dia yang bayar. Tapi, disebabkan ada kuliah pada Sabtu ni, terpaksa tidak ikut. Untuk Komiti PERMAI, maaf mesyuarat agak telat sikit kelmarin, baru pulang dari beli tiket (karcis).

Hurm, alhamdulillah setakat ini, dah banyak setel. Tiba-tiba rasa macam tour guide pula. Haha. Jadi untuk yang nak datang sini, bolehlah telefon saya. Charge tour guide RM 250 sahaja. (INI BERGURAU, JANGAN PERCAYA). =)

Okeh, perlu siapkan tugasan Makalah untuk Blok ni, tajuknya Kutuban Pecah Dini atau Premature Rapture of Membrane (PROM).

Untuk yang nak beli telekung, sila check blog ini: http://comelmurah.blogspot.com/

Saya juga ada bantu sahabat dari Aceh, Hakimi, menjual buku Solusi. Jadi bagi yang berminat, sila hubungi saya yer.


--------------------
[1] Maaf, entri yang agak cacamerba. Cari sela waktu, untuk lepaskan penat. :)

You Might Also Like

2 maklum balas

Lama sangat tulis dalam kemaskini. Ape daa..

Fiqh Dakwah

1. Al-qudwah qabla dakwah
2. Ar-Ta’lif qabla ta’rif
3. At-ta’rif qabla taklif
4. At-tadarruj fi taklif
5. At-taisir la ta’sir
6. Al-Usul qabla furu’
7. At-targhib qabla tarhib
8. At-tafhim la al-talqin
9. At-tarbiyah la at-ta’riyah
10. Tilmizu imam la tilmiz kitab

Abdullah Nasih ‘Ulwan

“Usaha dan Jihad pemuda-pemuda merupakan suatu tenaga yang paling berpotensi bagi mengatasi dan memecah sebarang masalah. Usaha ke arah Keagungan dan Kegemilangan akan terkabul di tangan-tangan pemuda-pemuda Islam, bukan di kalangan orang yang tidak bermaya lagi tidak berpotensi. Sebagaimana kita semua ketahui, bahawa angkatan pemuda adalah merupakan suatu tenaga yang utuh, teguh andainya mereka ini diasuh dan ditarbiyah dengan tarbiyah Islamiah, hingga jiwa-jiwa mereka ini penuh padu keimanan dengan Allah s.w.t. Berteraskan dengan keimanan yang tulin sahajalah kedudukan ummah ini dapat ditingkatkan sampai menjadi suatu ummah yang aman makmur.”