Ujian lagi

8:01:00 PTG

Jadual bulanan

Insya Allah, besok bermulalah Ujian bagi minggu ini. Bermula dengan Ujian Skill-lab pada hari Selasa dan Rabu, seterusnya Ujian Integrasi 2 pada hari Khamis.

Rasanya dah banyak kali blog ni update mengenai ujian, sebabnya kami di sini ujian dua kali dalam sebulan. Ujian utamanya adalah Ujian Integrasi 1 dan 2. Bagi Ujian Skill-lab hanya praktikal, seperti anamnesis, pemeriksaan fisik, menggunakan alat dan lain-lain. Kami hanya perlu hafal check list yang diberikan sahaja.

Banyak lagi perlu dibaca, faham dan hafal.

Moga dipermudahkan.

Rabbi yassir wa la tu'assir.

You Might Also Like

0 maklum balas

Lama sangat tulis dalam kemaskini. Ape daa..

Fiqh Dakwah

1. Al-qudwah qabla dakwah
2. Ar-Ta’lif qabla ta’rif
3. At-ta’rif qabla taklif
4. At-tadarruj fi taklif
5. At-taisir la ta’sir
6. Al-Usul qabla furu’
7. At-targhib qabla tarhib
8. At-tafhim la al-talqin
9. At-tarbiyah la at-ta’riyah
10. Tilmizu imam la tilmiz kitab

Abdullah Nasih ‘Ulwan

“Usaha dan Jihad pemuda-pemuda merupakan suatu tenaga yang paling berpotensi bagi mengatasi dan memecah sebarang masalah. Usaha ke arah Keagungan dan Kegemilangan akan terkabul di tangan-tangan pemuda-pemuda Islam, bukan di kalangan orang yang tidak bermaya lagi tidak berpotensi. Sebagaimana kita semua ketahui, bahawa angkatan pemuda adalah merupakan suatu tenaga yang utuh, teguh andainya mereka ini diasuh dan ditarbiyah dengan tarbiyah Islamiah, hingga jiwa-jiwa mereka ini penuh padu keimanan dengan Allah s.w.t. Berteraskan dengan keimanan yang tulin sahajalah kedudukan ummah ini dapat ditingkatkan sampai menjadi suatu ummah yang aman makmur.”