Dua Hari

6:31:00 PTG

Gambar arwah atuk (kanan) sedang bersilat. Di ambil dari buku terbitan DBP.

Maaf entri sebelum ini yang agak ekspresif. Jarang saya menulis dengan gaya terlalu ekspresif. 

Cucu pendekar mana boleh emosi sangat, kena cool je! :)

Hari ini, ulang alik dari Kementerian Pendidikan Nasional (KEMDIKNAS) dan FK Trisakti. Bermula dari jam 7.30 pagi sampailah jam 3.00 petang. Alhamdulillah selesai.

Komiti PERMAI kami bahagikan kepada 4 kumpulan yang bergerak untuk menyelesaikan hal yang sangat kami risaukan semalam. Antara ada PERMAI ataupun dibatalkan. Menakutkan.

Insha Allah esok akan selesaikan, cuma sikit je lagi untuk diselesaikan. Sangat-sangat berdoa semoga esok dipermudahkan.

Sebahagian Komiti PERMAI akan bertolak ke tempat PERMAI dijalankan esok petang. Ada beberapa perkara yang perlu kami lakukan lebih awal.

Dua orang ustaz yang akan mengisi PERMAI kali ini telahpun hadir.

"Ya Allah, permudahkanlah, jangan Engkau sukarkan."
You Might Also Like

1 maklum balas

Lama sangat tulis dalam kemaskini. Ape daa..

Fiqh Dakwah

1. Al-qudwah qabla dakwah
2. Ar-Ta’lif qabla ta’rif
3. At-ta’rif qabla taklif
4. At-tadarruj fi taklif
5. At-taisir la ta’sir
6. Al-Usul qabla furu’
7. At-targhib qabla tarhib
8. At-tafhim la al-talqin
9. At-tarbiyah la at-ta’riyah
10. Tilmizu imam la tilmiz kitab

Abdullah Nasih ‘Ulwan

“Usaha dan Jihad pemuda-pemuda merupakan suatu tenaga yang paling berpotensi bagi mengatasi dan memecah sebarang masalah. Usaha ke arah Keagungan dan Kegemilangan akan terkabul di tangan-tangan pemuda-pemuda Islam, bukan di kalangan orang yang tidak bermaya lagi tidak berpotensi. Sebagaimana kita semua ketahui, bahawa angkatan pemuda adalah merupakan suatu tenaga yang utuh, teguh andainya mereka ini diasuh dan ditarbiyah dengan tarbiyah Islamiah, hingga jiwa-jiwa mereka ini penuh padu keimanan dengan Allah s.w.t. Berteraskan dengan keimanan yang tulin sahajalah kedudukan ummah ini dapat ditingkatkan sampai menjadi suatu ummah yang aman makmur.”