Seminggu Lagi

11:25:00 PTG

C 1000, Bodrex dan Modul.

Penyakit itu kifarah dosa.

Hmm, dosa tu tak terlihatkan? Jadi kita seolah-olah tak terasa.

Moga-moga kita terhindar dari sikap tidak sensitif terhadap dosa. Kerana orang beriman itu, selemah-lemah imannya, membenci kemunkaran dalam hati. Jika tidak terasa dalam hati terhadap kemunkaran, perlu ditanya pada diri, di mana iman kita?

Isnin ini Insha Allah akan menjalani ujian HER Integrasi bagi Blok 29.

Ujian lagi.

Allahu Allah.

PERMAI akan berlangsung seminggu lagi.

Pesanan buat rakan-rakan, bertanya jika tidak tahu. Jangan membuat andaian; 'program oriented', 'tiada hadaf' dan pelbagai lagi. Bimbang-bimbang sikap itu yang membuat orang jauh dari Islam. Tidak layak untuk dipanggil du'at jika su'u zon terhadap saudara seagama masih tersemai subur dalam diri.

You Might Also Like

0 maklum balas

Lama sangat tulis dalam kemaskini. Ape daa..

Fiqh Dakwah

1. Al-qudwah qabla dakwah
2. Ar-Ta’lif qabla ta’rif
3. At-ta’rif qabla taklif
4. At-tadarruj fi taklif
5. At-taisir la ta’sir
6. Al-Usul qabla furu’
7. At-targhib qabla tarhib
8. At-tafhim la al-talqin
9. At-tarbiyah la at-ta’riyah
10. Tilmizu imam la tilmiz kitab

Abdullah Nasih ‘Ulwan

“Usaha dan Jihad pemuda-pemuda merupakan suatu tenaga yang paling berpotensi bagi mengatasi dan memecah sebarang masalah. Usaha ke arah Keagungan dan Kegemilangan akan terkabul di tangan-tangan pemuda-pemuda Islam, bukan di kalangan orang yang tidak bermaya lagi tidak berpotensi. Sebagaimana kita semua ketahui, bahawa angkatan pemuda adalah merupakan suatu tenaga yang utuh, teguh andainya mereka ini diasuh dan ditarbiyah dengan tarbiyah Islamiah, hingga jiwa-jiwa mereka ini penuh padu keimanan dengan Allah s.w.t. Berteraskan dengan keimanan yang tulin sahajalah kedudukan ummah ini dapat ditingkatkan sampai menjadi suatu ummah yang aman makmur.”