Infaq Quran

2:06:00 PTG


Insha Allah, kami akan adakan Quranic Circle (QC) di suatu daerah tidak jauh dari Jakarta. Fokusnya, dakwah dan tarbiyyah berpaksi Quran dan Sunnah. Serta menghidupkan suasana dan persekitaran yang baik (biah solehah).

Oleh itu, kami juga memerlukan bantuan kewangan ataupun sumbangan al-Quran berserta terjemahan. Bagi yang berminat untuk infaq, silakan hubungi saya melalui email: faridramli[at]yahoo[dot]com. Tukarkan [at] kepada @ dan [dot] kepada (.) titik.

Al-Quran berserta terjemahan berharga kurang lebih RM 20 atau Rp 60,000. Tak mahal berbanding pahala amal yang bakal diterima. :)

You Might Also Like

0 maklum balas

Lama sangat tulis dalam kemaskini. Ape daa..

Fiqh Dakwah

1. Al-qudwah qabla dakwah
2. Ar-Ta’lif qabla ta’rif
3. At-ta’rif qabla taklif
4. At-tadarruj fi taklif
5. At-taisir la ta’sir
6. Al-Usul qabla furu’
7. At-targhib qabla tarhib
8. At-tafhim la al-talqin
9. At-tarbiyah la at-ta’riyah
10. Tilmizu imam la tilmiz kitab

Abdullah Nasih ‘Ulwan

“Usaha dan Jihad pemuda-pemuda merupakan suatu tenaga yang paling berpotensi bagi mengatasi dan memecah sebarang masalah. Usaha ke arah Keagungan dan Kegemilangan akan terkabul di tangan-tangan pemuda-pemuda Islam, bukan di kalangan orang yang tidak bermaya lagi tidak berpotensi. Sebagaimana kita semua ketahui, bahawa angkatan pemuda adalah merupakan suatu tenaga yang utuh, teguh andainya mereka ini diasuh dan ditarbiyah dengan tarbiyah Islamiah, hingga jiwa-jiwa mereka ini penuh padu keimanan dengan Allah s.w.t. Berteraskan dengan keimanan yang tulin sahajalah kedudukan ummah ini dapat ditingkatkan sampai menjadi suatu ummah yang aman makmur.”