Terima kasih!

1:22:00 PG

Quran Infaq- turut mengandungi terjemahan, zikir al-Mathurat, Asbabun Nuzul dan hadith.

Alhamdulillah, dapat sumbangan wang infaq. Cukup untuk membeli 5 buah al-Quran dan terjemahan.

Sangat gembira, kerana ramai yang berbesar hati untuk meng-infaqkan sejumlah wang. Ini baru sedikit sumbangan. Ada 3 orang lagi sahabat yang mahu turut memberi sumbangan. Cuma, takut terlebih pula jumlah Quran nanti. huhu.

Tapi, apa-apapun..

Best!

Kerana ramai yang tahu dan sedar akan pahala yang diperolehi dengan bersedekah. Lebih-lebih lagi, untuk membeli al-Quran.

Kalau sistem Multi Level Marketing, mereka sentiasa gigih mencari down-line. Kerana apa? Untuk mendapatkan wang komisen sebagai sumber pendapatan. Wang adalah nilaian harta di dunia, manakala pahala adalah nilaian 'harta' di akhirat.

Jadi, kita sama-sama buat Multi Level Pahala pula, okeh?! hehe.

Misi menakluk dunia dengan Quran dan Sunnah!

You Might Also Like

0 maklum balas

Lama sangat tulis dalam kemaskini. Ape daa..

Fiqh Dakwah

1. Al-qudwah qabla dakwah
2. Ar-Ta’lif qabla ta’rif
3. At-ta’rif qabla taklif
4. At-tadarruj fi taklif
5. At-taisir la ta’sir
6. Al-Usul qabla furu’
7. At-targhib qabla tarhib
8. At-tafhim la al-talqin
9. At-tarbiyah la at-ta’riyah
10. Tilmizu imam la tilmiz kitab

Abdullah Nasih ‘Ulwan

“Usaha dan Jihad pemuda-pemuda merupakan suatu tenaga yang paling berpotensi bagi mengatasi dan memecah sebarang masalah. Usaha ke arah Keagungan dan Kegemilangan akan terkabul di tangan-tangan pemuda-pemuda Islam, bukan di kalangan orang yang tidak bermaya lagi tidak berpotensi. Sebagaimana kita semua ketahui, bahawa angkatan pemuda adalah merupakan suatu tenaga yang utuh, teguh andainya mereka ini diasuh dan ditarbiyah dengan tarbiyah Islamiah, hingga jiwa-jiwa mereka ini penuh padu keimanan dengan Allah s.w.t. Berteraskan dengan keimanan yang tulin sahajalah kedudukan ummah ini dapat ditingkatkan sampai menjadi suatu ummah yang aman makmur.”